úterý 31. března 2015

Recenze: Nenávist až za hrob


Autor: Jeaniene Frost
Počet stran: 240
Série: Noční lovci
Díl v sérii: třetí
Nakladatelství: Fantom Print

Rok vydání ČR: 2013
"Vlastně, Justýno, nevolám, abych si s vámi popovídal, jaký nemrtvý vraždící maniak jsem... Jistě, i zvrhlý prostitut. Zmínil jsem se, že moje matka taková byla? Ne? Och, to je mi líto, vlastně pocházím ze starého rodu šlapek a prostitutek..." 
Prudce jsem se nadechla, když Bones prozradil další střípek ze své minulosti mé matce, které se v tuto chvíli už musela dělat pěna u úst.
"...volám, abych vám sdělil dobré zprávy. Požádal jsem vaši dceru o ruku a ona souhlasila. Gratuluji, stanu se vaším oficiálním zetěm. Chcete, abych vám říkal mami rovnou, nebo počkáme až po svatbě?" 

Jeaniene FrostJeaniene Frost se narodila 13. června 1974 a momentálně žije na Floridě. Patří mezi nejlépe se prodávající autory podle New York Times a USA Today díky své sérii Noční lovci a novelám, které na tuto sérii navazují. Práva na její knížky zakoupilo 14 zemí.
Frost žije na Floridě se svým manželem Matthewem. Kromě psaní má ráda čtení, poezii, dívání se na filmy s manželem, prozkoumávání starých hřbitovů, speleologii a ježdění autem. (zdroj: http://www.databazeknih.cz/autori/jeaniene-frost-28977)


Příběh třetího dílu série Noční lovci opět začíná ve chvíli, kdy se Cat snaží ulovit další oběť. Bohužel ale už je jako Zrzavá smrtka příliš proslulá a ani obarvené vlasy ji od odhalení neuchrání. Do toho všeho se vrátí i Max, Catiin otec, který chce se svojí rodinou srovnat účty.
A aby toho nebylo málo, Bones dostane nabídku, která se dá jen těžko odmítnout. Starý egyptský upír Mecheres předá Bonesovi část své moci a propojí jejich klany. Ale to všechno skrývá nebezpečný podtext jedné staré, pomstychtivé upírky.



Dle mého názoru byl tohle nejakčnější díl, který jsem z této série četla. Sice přidal na akčnosti, ale ubral na vtipu, jenže to knize nijak neuškodilo a pořád stojí za to, si ji přečíst.

I když tento díl na vtipu trošku ubral, pořád je čemu se smát. Snad nejvtipnější byly rozhovory mezi Bonesem a Justýnou, které mi přivodily záchvaty smíchu. Jedním takovým příkladem je ukázka, kterou jsem z knihy vybrala.
Jak už jsem psala výše, je to zatím nejakčnější díl, co jsem ze série četla a je pravdou, že se neustále něco děje. Cat se vrhá z boje do boje a čtenář nemá ani chvilku na to, aby si od toho chvilku odpočinul.
Co mě opravdu potěšilo, byla absence milostného trojúhelníku. Konečně jedna hrdinka, co má jasno v tom ke komu patří. V této době, kdy je záplava trojúhelníků taková, že by se člověk utopil, přijde tahle výjimka vhod.
Ještě bych ocenila fakt, že se příběh netočí jenom kolem akce, ale najde se tam i pár těch dojemných chvilek, kdy jenom koukáte, co to autorka zase provedla.
Na druhou stranu mi přišlo, že v některých chvílích Jeaniene popustila uzdu své fantazii až moc. Pár scén se mi zdálo přehnaných, co se moci hlavních postav týče. Chvílemi jsem jenom kroutila hlavou nad tím, co si to vymyslela, přeci jenom, až moc silné postavy ztrácí svoje kouzlo.

V tomhle díle se seznámíme se spoustou nových postav, ale samozřejmě se potkáme i s těmi starými. Jedním z nováčků do party je i starý upír Vlad, kterého jsem si okamžitě zamilovala. Nejenom díky vtipům, které na jeho adresu Cat posílala, ale i... no, to se dočtete, když si to přečtete.
Bones opět nahání strach tam, kde může a řekla bych, že se moc neliší od toho, jak se choval v předešlých dílech, i když se mi občas zastesklo po jeho kousavých poznámkách, stejně pořád patří mezi mé oblíbence.
No a Cat, jako hlavní postava mi nevadí, i když existují i takové, které mám mnohem radši. Sice mi občas připadá, že vůbec nepřemýšlí, ale hold ji tak autorka napsala, takže to musím překousnout.

HODNOCENÍ

Kniha: ♥ ♥   

Obálka: ♥ ♥   

2 komentáře:

  1. Prekvapuje ma, že som o sérii ešte nepočula, musím to napraviť, pretože tento diel vyzerá dosť dobre a pútavo, páči sa mi námet :D A ukážka z knihy je tiež dobrá :D Pekná recenzia :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem o ní taky dlouho nevěděla, teprve nedávno mi padla do hledáčku a já se divila, že jsem ji neobjevila dříve :D. Příběh je dobrý, opravdu se pobavíš, hlavně u prvního dílu :D.
      Děkuji :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)