středa 6. ledna 2016

Kdo s koho (4)

Jelikož se musím učit na páteční zkoušku (mimochodem, ještě stále nic neumím :D, ale jelikož vím, že to nedám, tak si s tím moc hlavu nelámu... ale přeci jenom, úplnou ostudu udělat taky nechci :D), tak místo plánované recenze, kterou snad odsunu na zítra, přidávám další článek z rubriky Kdo s koho.


Dnes tu mám trojúhelníky z nových knih (alespoň ty první dva), ale všechno to jsou knihy, které jsem četla nedávno.


1) After - Hardin vs. Zed 

zdroj
U této série mám docela jasno. Hardin je velmi zajímavá postava, ale kdybych s ním v místnosti strávila jenom pět minut, jeden z nás by nejspíš skončil mrtvý. On prostě není "párový" materiál, takže já bych ho nebrala.
Zed na druhou stranu nepůsobí nijak zvláštně, k Tesse se chová pěkně, ale přesto u něj mám pocit, že něco provede, sice ještě nevím co, ale určitě není takový dobrák, jak se tváří. Tudíž z této dvojce nejsem ani pro jednoho, ale kdybych někoho musela vybrat, tak Hardina... S ním je aspoň sranda.

2) Rudá královna - Maven vs. Cal

zdroj
Od začátku knihy jsem byla jednoznačně pro Mavena. On byl prostě dokonalý. Chápal, co se odehrává hlavní hrdince v hlavě a prostě byl neskutečně úžasný. Jasně, trošku maminčin mazánek, ale to by se dalo přehlédnout.
Zato Cal byl praktik a tím si mě nijak zvlášť nezískal. Cal prostě nebyl tak výrazná postava a jelikož jsem Mare přála Mavenovi, Cal musel ustoupit do pozadí.
Přiznávám, po dočtení knihy mi moje oblíbenost k Mavenovi trošku klesla, ale stejně ho mám pořád ráda, protože je to zajímavá postava.

3) Delirium - Alex vs. Julian

Delirium by Lauren OliverJednoznačně Alex. Juliana nesnáším od první chvíle, kdy se objevil na scéně. Ne, že by si ho Lena zasloužila... Ale každopádně Alex si mě získal téměř okamžitě a dost jsem ho postrádala v tu chvíli, kdy tam nebyl (ti, co četli, chápou).
Uznávám, že vůči Julianovi mám jisté předsudky právě kvůli Alexovi, ale s tím nikdo nic nenadělá. Prostě jsem team Alex!.



A kdo je váš favorit?

10 komentářů:

  1. První neznám, s druhým bodem souhlasím. Taky se mi líbil mnohem víc Maven, i když mi bylo jasné, že v konečném výsledku Mare stejně skončí s Calem. V tomhle jsou tyhle young adultky docela předvídatelné :D Ale po přečtení konce jsem taky poměrně změnila názor :DDD No a s trojkou nejde nesouhlasit. Alex je zlatíčko a i když se snažím mít Juliana ráda, protože rozhodně není špatný kluk, taky se mi to tak úplně nedaří vzhledem k tomu, že fandím Alexovi :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně moje řeč. Taky myslím, že skončí s Calem. Nebo možná autorka překvapí a nechá ji s tím třetím, teď si nevybavuju jméno.
      Souhlas, Alex je zlatíčko :D

      Vymazat
  2. Ani jednu knihu jsem nečetla, takže nemohu souhlasit/nesouhlasit. Jinak přeji hodně štěstí u zkoušky! :-) Mimochodem - učím se podobně - já si celý včerejšek četla (bojkotovala jsem učení :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to třeba napravíš :D Děkuji, no já už předem počítám s tím, že to neudělám :D Já ne, já včera byla na zkoušce, kterou jsem naštěstí zvládla a dnešek jsem se pokoušela učit, ale však to znáš, to si najednou vzpomenu, že musím uvařit, uklidit a mnoho dalšího, takže ve výsledku na učení není čas :D

      Vymazat
  3. Super článek! :)
    After : Polibek mám doma,tak snad se k němu brzo dostanu a nad sérii Delirium přemýšlím strašně dlouho,ale Rudá královna asi pro mě nic nebude :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D K Polibku se dostaň co nejdříve, ten přelouskáš rychle :D I Delirium doporučuji k přečtení :D
      Rudá královna nebyla špatná, jenom to není originální...

      Vymazat
  4. V Rude kralovne mi postavy celkove neprirostly k srdci. Teda krome bratra Mare (myslim toho na "S" - Shane, Shay ci jak :D), ktery moc prostoru nedostal, ale *spoiler* snad se to do budoucna zmeni. Radeji mam z princu presto Cala. Na Mavenovi mi proste od zacatku neco nesedelo. Po docteni jsem nabyla dojmu, ze Mare zustane sama a ani by mi to moc nevadilo.
    U After velky souhlas. Taky mam pocit, ze se nam Zed jeste vybarvi.
    Celou serii Deliria mam doma, ale ze bych se do ni pustila, tak to ne. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Cala zrovna nemusela :D Zato Maven byl skvělý :D
      U After jsem docela zvědavá, jak to nakonec bude :D
      Jo to znám, já se ke knihám ze své knihovny nedostanu, jak je rok dlouhý :D

      Vymazat
  5. Nečítala som ani jednu zo spomínaných kníh, takže neviem posúdiť :D :D

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)