sobota 9. ledna 2016

Rabování knihovny (16)

Jak už to tak bývá, když jdu vracet knihy do knihovny, opět jsem se neudržela a musela si i nějaké vypůjčit. Ale zase na druhou stranu z obou knih mám velkou radost.


První knihu jsem si chtěla přečíst už dlouho, ale bohužel jsem nějak neměla čas se k ní dopracovat. A teď jsem za to ráda, protože ji alespoň mohu využít do výzvy na Databazi knih.

ElusionChcete žít v bezproblémovém světě, kde se splní každé vaše přání? Chcete mít možnost vybrat si libovolné místo na Zemi či ve Vesmíru a v okamžiku se tam ocitnout? Chcete zapomenout na svůj reálný život a dělat si, cokoli jen chcete? V tom případě vítejte v Elusion – v dokonalém virtuálním světě. 
Regan byla vždy velkou zastánkyní Elusion, ještě aby ne – její otec tento nový svět naprogramoval a její nejlepší kamarád Patrick teď řídí firmu, která tuto snovou virtuální realitu vydává. Avšak od otcovy nečekané smrti do Elusion nevstoupila. Navíc se začínají šířit zvěsti, že celý program není tak bezpečný, jak tvrdí oficiální představitelé firmy. A tvrzení o návykovosti a nebezpečnosti přicházejí i z velmi důvěryhodných zdrojů – například od Joshe, absolventa vojenské akademie a skvělého programátora. Regan se pustí do osobního vyšetřování a postupně odhaluje spletitou síť lží a tajemství. A zjistí, že bude muset volit mezi láskou a věrností… a její rozhodnutí ovlivní životy milionů lidí.

Fantastický příběh z blízké budoucnosti o svůdné povaze virtuálního světa, v němž můžete uskutečnit všechno, co chcete.

A druhou knihou, kterou jsem si vybrala je první díl Vampýrské akademie. Rozhodla jsem se totiž, že si dám re-reading, tak doufám, že budu stejně uchvácená, jako při prvním čtení.

Vampýrská akademieMorojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové.Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů.
Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství…

(Zdroj anotace: databazeknih.cz)



Co na můj výběr říkáte?      

12 komentářů:

  1. VA je super, tiež by som si niekedy mala dať re-reading keď bude čas :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, VA jsem si zamilovala, tak snad se mi bude líbit i tentokrát :D. A re-reading ti určitě doporučuji :D

      Vymazat
  2. VA schvaluji všemi deseti :3 snad se ti bude líbit tak jako mě :)

    OdpovědětVymazat
  3. Re-reading VA chystám už dlouho, ale přibližuju se :D Ráda bych se k němu do dvou měsíců dostala :D Tak snad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, když v knihovně neměli další díl Pokrevních pout, rozhodla jsem se sáhnout po náhradě :D

      Vymazat
  4. VA jsem ještě nečetla, ale asi bych měla, když to každý tak prosazuje :-D

    OdpovědětVymazat
  5. VA je skvělá! :D Taky bych si mohla dát re-reading :D Teď čtu ještě Pokrevní pouta, která jsou také hezká. Jinak, aktuálně čtu znovu Harryho Pottera.
    Elusion jsem si minulý rok v květnu půjčila v knihovně, ale nakonec jsem ji vůbec nepřečetla. Jen pár kapitol a pak jsem ji šla vrátit. Heh, ne že by se mi nelíbila, jen nějak nebyl čas :D

    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím :D Já mám Pokrevní pouta rozečtená, ale v knihovně neměli další díl, tak jsem si vzala tohle :D HP jsem ještě nečetla a ani nevím, jestli to někdy napravím :D.
      Elusion jsem si vzala kvůli výzvě na databázi knih, tak jsem zvědavá, co na to řeknu :D

      Vymazat
  6. Elusion jsem četla a musím říct, že samotný nápad je velmi, velmi originální! Ale nějaké ty klišé alá young adult tam jsou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na knihu zvědavá, tak snad se mi bude líbit. Jenom ještě přesně nevím, kdy se k ní dostanu.

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)