sobota 2. ledna 2016

Měsíční chvástačka - prosinec 2015

Za prosinec se nám podařilo nashromáždit mnoho pěkných kousků, tak se na ně pojďme podívat, ať můžete závidět :D.










Zakázaná přitažlivost mě mile překvapila. Tu knihu jsem měla přelouskanou za jedno odpoledne, takže pokud jste se ještě nesetkali se sérií Bavettovi, doporučuji to napravit.




Volání sirény mě docela zklamalo. Neměla jsem žádné velká očekávání a stejně bych to označila jako slabší průměr.




No a k Percymu snad ani nic nemusím dodávat, ne? 




Dále mi dorazil druhý díl Monumentu, ještě jsem se k němu nedostala, ale hádám, že bude stejně tak dobrý, jako jednička.




Další kniha, ke které jsem se ještě nedostala, ale snad to brzy napravím, protože na tuhle knihu se dost těším.



Pak mi dorazila Rudá královna, od které jsem také čekala něco trošku víc, když kolem ní byl takový rozruch... ale na další díl se chystám :D.



První díl série After se mi dost líbil, Přiznání sice bylo o něco horší, ale do dalších dílů se asi stejně pustím. Je to příjemná oddechovka.



Další kniha, která mi leží v knihovně, zatím nepřečtená. I na tuhle knihu jsem velmi zvědavá, tak snad se mi brzy podaří najít si čas na její přečtení.



Tuhle knihu už jsem měla mít dávno přečtenou a pořád jsem se k tomu nedostala. Ale hned jak skončím s recenzáky, tak se do ní určitě pustím.



Na Narnii jsem hodně zvědavá, zatím jsem taky neměla čas se do ní pustit, ale hodlám to během týdne napravit.
Prý je tenhle díl slabší, ale snad se mi bude líbit...



Ani do závěrečného dílu série Percy Jackson jsem ještě neměla čas se pustit, ale hodlám to brzy napravit, tak snad během tohoto týdne.



Na Arénu smrti jsem hodně zvědavá. Už jsem ji dříve četla a byla jsem unesená, tak snad to tentokrát dopadne stejně.

Cinder

I Cinder jsem už četla a přesvědčila se o tom, že je to skvělá série, takže se do ní plánuji pustit znovu. (Snad stihnu přelouskat sérii dřív, než vyjde Winter)



Když jsem v Levných knihách narazila na tuhle knihu, nemohla jsem ji tam nechat, protože mám doma i první díl. Bohužel jsem ještě neměla čas se na knihy vrhnout, ale snad již brzy...

Smrtná zima

A kniha, ze které mám neskutečnou radost. Ještě jednou moc děkuji Marťě za skvělý Vánoční dárek, díky, díky díky! Snad se do ní stihnu pustit co nejdříve, i když už mě trochu začíná děsit hodnocení na databaziknih.

Píseň Krve

A měsíc jsem završila e-knihou Píseň krve, která je sice super, ale poněkud dlouhá, takže mi trvalo dlouho, než jsem ji konečně přelouskala, ale za přečtení stojí, obzvlášť pokud jste fanoušky klasické fantasy.

Takže za mě je to 15 knih a 1 e-kniha. Docela slušný počet, ne? Teď se jdeme mrknout na přírůstky od Marti:

Já jsem nebyla tak úspěšná jako Elis, ale se svým "výkonem" jsem spokojená :). Za prosinec jsem dostala či koupila 6 knih.


Drahokamy jsem už četla a zamilovala jsem se do nich. Doufám, že letos zvládnu přečíst knihy, ke kterým jsem se jště vůbec nedostala a budu si moct udělat i nějaký re-reading.


Jako další jsem si pořídila Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru. Na knížku jsem se moc těšila, kvůli obálce i kvůli názvu. Věřila jsem, že to bude skvělé dílo, ze kterého budu unešená. Nebylo. Knížka mě bohužel poněkud zklamala. Neříkám, že se mi nelíbila, ale zkrátka jsem čekala něco úplně jiného.


Cinder! Dostala jsem Cinder! Eli neskutečně moc ti děkuju! Ještě teď se směju jako blázen, když mi dojde, že tuhle knížku opravdu mám ve své knihovně. Jsem nadšená! Už jsem ji četla a toužila jsem ji mít a když jsem si rozbalila Vánoční dárek od Elišky, myslela jsem, že se rozbrečím...             Měsíční kroniky prostě miluju!


Letos ke mě byl Ježíšek opravdu hodný. Dostala jsem Výtvarné umění Zeměplochy a okamžitě jsem se do téhle knihy naprosto zbláznila! Jako milovník Terryho Pratchetta jsem tuhle knihu moc chtěla a naprosto mě okouzlila. Ilustrace jsou naprosto dokonalé a musím říct, že jejich autor Paul Kidby naprosto vystihl podstatu všech postav. Už se moc těším, až si přečtu i charakteristiky a doprovodné texty :).

Četli jste některou z knih nebo máte na některou zálusk? 

11 komentářů:

  1. Hromada krásnych kníh :-) Cinder je super, Monument 14 druhý diel som dostala tiež, ale ešte som sa ku knihe tiež nedostala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nám přeji, ať se k Monumentu brzy dostaneme :D Já bych si ho totiž taky ráda přečetla, ale už vidím, jak se mi na něj bude na poličce dlouho prášit :D

      Vymazat
  2. Páni, Elis, tys toho zase nahromadila :D Jinak se těším na recenzi Písně krve, ráda bych se ke knize někdy dostala.
    A Marťo, ty jsi nakupovala jen samé skvosty - MILUJU DRAHOKAMY! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, prosinec... co k tomu víc dodat? :D Na recenzi se už pomalu pracuje :D

      Vymazat
    2. Děkuju :) Snažila jsem se :D

      Vymazat
  3. Chápu, že ti, Marťo, udělala Cinder radost, taky tuhle sérii miluji!
    Jinak, obě máte skvělé přírůstky, já vám teda fkat závidím! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Spousta nádherných knížek! :-). Pořád nevím, jestli si přečíst Rudou královnu či ne. Čarodějův synovec se mi líbí moc, řadím ho mezi nejhezčí z celé série. A na druhou stranu mi vůbec nesedla Poslední bitva. Ale každý čtenář je jiný, tak jsem zvědavá na Tvé hodnocení :).
    Cinder..jsou to ty co si myslím? :P
    A Výtvarné umění Zeměplochy mě zaujalo, nechceš na knihu udělat recenzi s fotkama? Ráda bych viděla, jak uvnitř vypadá :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :D No, na Rudé královně záleží na tom, jaká máš očekávání. Pokud chceš něco hodně originálního, tak tady to nejspíš nenajedeš, ale pokud se ti líbila Selekce a Skleněný trůn, tak by to mohla být kniha pro tebe :).
      Jé, to jsem ráda, že mi někdo říká, že se mu Čarodějův synovec líbil, protože většinou slýchám negativní názory.
      Na Bitvu jsem hodně zvědavá, tak snad nezklame :D
      Ano, Cinder jsou ty, co myslíš :D

      Vymazat
    2. Děkujeme :)
      Narnii jsem taky četla a přiznám se, že u mě to bylo naopak :D Čarodějův synovec mi nepřišel tak super, jako další díly, ale je pravda, že je to dost dlouho, co jsem sérii četla, takže je možné, že teď bych názor změnila :)
      Cinder... No jasně :D
      Recenzi s fotkama klidně udělám :D Jen nevím, jak dlouho to bude trvat... Ale pokusím se, co nejdříve :)

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)