pondělí 4. ledna 2016

Pondělní knižní tip (1)

A je to tu zase, jsem tu s novým projektem, a to Pondělním knižním tipem. Trošku jsem se inspirovala Teaser Tuesdays pořádané Should Be Reading, ve kterém mi chybí víc informací o knize. Takže každé pondělí se vám pokusím představit knihu či sérii, která se mi líbila a napíšu k tomu i důvody, proč knihu doporučuji.
Pokud se chcete do projektu také zapojit, budu jen ráda.


Jako první knižní tip jsem si vybrala knihu, se kterou jsem byla velmi spokojená.

Na půl cesty do hrobu - Jeaniene Frost (série Noční lovci)

Anotace: 
Poloviční upírka Catherine Crawfieldová loví upíry s jediným cílem – pomstít se. Doufá totiž, že jednou ze stvůr bez tlukoucího srdce, které nemilosrdně zabíjí, bude její otec. Muž, který zničil život milované matce.Na jedné ze svých nočních "loveckých" výprav však narazí na upíra, který ji snadno přemůže. Cat netuší, že se pokusila zabít Bonese, profesionálního lovce odměn. Ten jí místo smrti překvapivě nabídne pomoc při pátrání po otci. Má ale zásadní podmínku. Cat s ním musí trénovat a rozvíjet tak své mimořádné schopnosti polovičního upíra - genetický dar nenáviděného otce...
Ale dřív, než Cat dokáže plně využít svých nově nabytých schopností drsné lovkyně démonů, se jí i Bonesovi vydá ve stopách skupina zabijáků. Nyní si Cat musí zvolit, na jakou stranu se přidá. I když o její volbě není pochyb, protože Bones ji přitahuje více než jakýkoli jiný muž s bijícím srdcem…


Co můžete čekat: 

Klady:

+ velmi čtivé - Na půl cesty do hrobu je velmi čtivá knížka, kterou budete mít sfouknutou za jedno odpoledne.
+ hodně akce - Snad na každé stránce se něco děje, takže můžete být svědky mnoha soubojů.
+ Bones - chrlí jednu hlášku za druhou a věci si řeší po svém. Když se prezentuje jako drsný, silný upír, tak je naprosto vynikající. (Bohužel občas přepne i do přeslazeného režimu)
+ hlavní hrdinka drsňačka - Hlavní hrdinka se ničeho nelekne a do všeho se vrhá po hlavě. Na všechno má svůj názor a žádné bitky se nezalekne.
+ vtip - většina dialogů hlavních postav je protkaná mnoha vtipy či sarkastickými poznámkami.


Zápory:

- hlavní hrdinka - většina čtenářů se s touhle hlavní hrdinkou nemůže ztotožnit. I mně většinu času lezla na nervy tím, že vždycky všechno zkazila nebo tím, že si myslela, že je nepřemožitelná.
- riziko vysokého očekávání - tahle kniha má všude většinou vysoké hodnocení a recenze na ní jsou také převážně kladné, čímž se vaše očekávání může vyšplhat hodně nahoru a je tu riziko, že ho kniha nesplní. Takže radím neočekávat zázraky a tím si knihu víc užijete.
- jednoduchý děj - nečekejte nějaké složitosti. Příběh je spíše odpočinkový a slouží hlavně k pobavení.
- málo propracované postavy - některé věci byly prostě nedotažené

Máte zájem o další knižní tipy nebo s tím mám skončit? 

12 komentářů:

  1. Me tahle kniha hrozne zklamala, cekala jsem vic, navic Cat mi byla nesympaticka. Dalsi dily uz se mi libily ale vice.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se dost líbila, vlastně i ostatní díly, které už mám přečtené :D

      Vymazat
  2. Mně se tenhle projekt moc líbí, určitě pokračuj. Závidím ti, jak pořád přicházíš s novými nápady, mě těch projektů moc nenapadá :D
    Časem bych se možná taky zapojila, jen bych to asi neuzákonila na pondělí, ale spíš nahodile, kdy by se mi ten článek zrovna hodil, protože už dělám Teaser Tuesday a nechci mít takhle dva dny po sobě zapláclé projekty. Takže pokud by ti nevadilo, že bych zveřejňovala pokaždé jinak, nejspíš bych do toho šla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si právě říkám, že občas mám těch nápadů až moc :D Jasně, klidně můžeš uveřejnit, kdy chceš :D Já právě chtěla něco pravidelného, abych měla motivaci tyhle články psát :D

      Vymazat
  3. Skvělý projekt! :-) Nad něčím podobným jsem také přemýšlela, takže se asi chytnu Tvého nápadu a zapojím se :). A Ty určitě pokračuj! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D To budu ráda, když se zapojíš :D A já pokračovat budu :D

      Vymazat
  4. Knihu som nečítala, ale vyzerá to pomerne dobre, aj ju niekde uvidím zrejme po nej siahnem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně po ní sáhni, já byla naprosto spokojená :D

      Vymazat
  5. O této knize jsem doposud neměla ani zdání, díky za doporučení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, všechny díly, co jsem zatím četla, byly výborný :D

      Vymazat
  6. Asi se tebou nechám inspirovat a zkusím se zapojit do tohoto skvělého projektu :)!Určitě pokračuj bezvadný nápad :D!

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)